Paisatges Cooperatius

Paisatges Cooperatius és un projecte impulsat per diverses cooperatives de les Garrigues Baixes i la Vall del Corb per posar en valor la vegetació silvestre del nostre entorn i fomentar-ne un aprofitament sostenible.

Canviem la mirada sobre el paisatge i cooperem amb ell per fer viure els nostres pobles!

La Vall del Corb i les Garrigues baixes són característiques pel seu paisatge de mosaic agroforestal i per la riquesa de la seva flora, per això apostem per l’aprofitament sostenible de les plantes silvestres en diferents sectors: el tèxtil, agroecològic, el gastronòmic i el cultural.

En el nostre territori trobem la clau per mantenir la biodiversitat a partir de l’aprofitament de les plantes silvestres. La suma i treball conjunt de les cooperatives de Vall del Corb i les Garrigues baixes permet impulsar i millorar les activitats en la zona.

IMPULSORS

Treball digne: Es fomenta el treball digne i arrelat al territori a través del tèxtil, produïm llana filada a mà i tenyida amb recursos naturals.

Relleu generacional: Prenem el relleu agrari per a donar pas a la innovació i tècniques agràries més respectuoses amb el medi ambient.

Producció ecològica: Rebel·la’t contra les cadenes globals de tèxtil i aposta per una producció ecològica i manufactura digna, una moda que representa una generació desperta i conscient.

Teixim aliances amb els productors locals per implicar-los en la gestió del nostre territori

Les plantes silvestres solament es poden collir en espais gestionats amb criteris ecològics, per això els contractes de custòdia exigeixen el compromís dels pagesos a utilitzar pràctiques agràries sostenibles.

La Ruta de les Tintòries. L’ESPLUGA CALBA


La Ruta de les Comestibles. LA SALA DE COMALATS


La Ruta de les Licoreres. ARBECA


AMB EL SUPORT DE:

Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball